Dodano: 14 01 2015
Wyświetleń: 2118
Wyróżniamy dwa rodzaje olejku arganowego: olej arganowy spożywczy do kuchni i olejek arganowy kosmetyczny do ciała, twarzy i włosów.
Olej arganowy spożywczy wytwarzany jest z prażonych orzechów. Olej arganowy spożywczy ma bardzo bogaty orzechowy aromat, który może zmienić smak potrawy, oczywiście na lepszy, po dodaniu zaledwie kilku kropel. Kolor olejku spożywczego jest ciemny może być nawet brunatno-brązowy. Olej arganowy jest stosowany jako dodatek do żywności, jego smak migdałów i orzechów laskowych znacznie poprawia smak potraw, takich jak kuskus, ryby i sosy sałatkowe. Według badań naukowych, olej arganowy ma właściwości odżywcze i dietetyczne lepsze od oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Olej arganowy spożywczy jest cennym dodatkiem w przyrządzaniu potraw. Przyjmowany doustnie obniża poziom szkodliwego cholesterolu, poprawia krążenie i wzmacnia system odpornościowy przez co chroni nas przed miażdżycą. Niezwykle wysoki poziom niezbędnych kwasów tłuszczowych oraz antyoksydacyjny wpływ witaminy E, steroli oraz polifenoli chroni nasze serce i stanowi ważny element zdrowego stylu życia. Kilka kropel dodanych do potrawy na chwilę przed podaniem nada daniu bogaty, orzechowy aromat.
ZAPEWNIA
stabilność hipercholesterolemii
stymuluje komórki mózgu i wątroby
chroni tkanki
obniża nadciśnienie
Olejek arganowy kosmetyczny jest naturalnie bogaty w przeciwutleniacze, kwasy tłuszczowe, karotenoidy oraz zawiera wysokie stężenie witaminy E. Olej arganowy ze względu na swój skład dostarcza cennych substancji odżywczych, których Twoja skóra i ciało potrzebują codziennie aby utrzymać blask i zdrowie. Redukuje zmarszczki, łagodzi podrażnienia, stany zapalne skóry, wzmacnia paznokcie, przywraca włosom połysk.
Olej arganowy spożywczy wytwarzany jest z prażonych orzechów. Olej arganowy spożywczy ma bardzo bogaty orzechowy aromat, który może zmienić smak potrawy, oczywiście na lepszy, po dodaniu zaledwie kilku kropel. Kolor olejku spożywczego jest ciemny może być nawet brunatno-brązowy. Olej arganowy jest stosowany jako dodatek do żywności, jego smak migdałów i orzechów laskowych znacznie poprawia smak potraw, takich jak kuskus, ryby i sosy sałatkowe. Według badań naukowych, olej arganowy ma właściwości odżywcze i dietetyczne lepsze od oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Olej arganowy spożywczy jest cennym dodatkiem w przyrządzaniu potraw. Przyjmowany doustnie obniża poziom szkodliwego cholesterolu, poprawia krążenie i wzmacnia system odpornościowy przez co chroni nas przed miażdżycą. Niezwykle wysoki poziom niezbędnych kwasów tłuszczowych oraz antyoksydacyjny wpływ witaminy E, steroli oraz polifenoli chroni nasze serce i stanowi ważny element zdrowego stylu życia. Kilka kropel dodanych do potrawy na chwilę przed podaniem nada daniu bogaty, orzechowy aromat.
ZAPEWNIA
stabilność hipercholesterolemii
stymuluje komórki mózgu i wątroby
chroni tkanki
obniża nadciśnienie
Olejek arganowy kosmetyczny jest naturalnie bogaty w przeciwutleniacze, kwasy tłuszczowe, karotenoidy oraz zawiera wysokie stężenie witaminy E. Olej arganowy ze względu na swój skład dostarcza cennych substancji odżywczych, których Twoja skóra i ciało potrzebują codziennie aby utrzymać blask i zdrowie. Redukuje zmarszczki, łagodzi podrażnienia, stany zapalne skóry, wzmacnia paznokcie, przywraca włosom połysk.
Kategorie
Komentarze:
Wpis nie został jeszcze skomentowany!